Србија у Ротенбургу – Немачкој

Шаховско братимљење – дружење које је започето у септембру 2019. у Београду настављено је од 3 до 7. фебруара 2020. у Ротенбургу. Наши гости били су сјајни домаћини.

Дочек на аеродрому у Франкфурту са осмехом на лицу, заједничко путовање до Ротенбурга уз песму и причу у аутобусу показало је колико смо једни другима недостајали.

Шаховски двомеч одигран је 04. фебруара у школи Јакоб Грим из Ротенбурга на 13 табли. Такмичење су отворили директорка школе и градоначелник уз коментаре да је у Србији било прелепо и да ће следећег пута и они да се придруже. Меч се играо на 15 минута уз три кола и мењање противника али и боје фигура. Резултат пријатељског меча није био у првом плану па ћемо поменути само коначан резултат. Уз сјајну игру прво коло победили смо 9-4, друго коло 8-5 и треће коло 8,5 – 5,5.

Сви такмичари награђени су дипломама, плакетама, прелепим сувенирима града…

Током наше посете имали смо прилику да обиђемо знаменитости града, научимо нешто о историји, посетимо Фулду, одиграмо индивидуални турнир у Еренбергу и учествујемо на бројним спортским активностима.

Више фотографија погледајте на нашој ФБ страници

Ostavite odgovor

Ваша мејл адреса неће бити објављена.

Ime *
E-pošta *
Veb mesto