Новогодишњи турнир – распис

Новогодишњи турнир игра се 23. јануара 2021. са почетком у 11:00 часова на сајту tornelo.com Игра се 7 кола на темпо игре од 3 минута + 2 секунде бонификације за сваки потез почевши од првог.

Учешће:

 • Право учешћа имају сви такмичари
 • Сервер за играње је tornelo.com
 • Налог се отвара и игра се под правим именом и презименом
 • Неопходно је да имате zoom и камеру

Пријава:

 • За пријаву је потребно да пошаљете мејл (srpskisahovskisavez@gmail.com) са основним подацима (име и презиме, фиде број ако такмичар има, годину рођења)
 • Након пријема уредног мејла као пријаве организатор ће вам послати линк за отварање налога на сајту tornelo.com
 • Позивница за турнир стићиће вам на е-мејл (линк за tornelo.com и zoom који ће такође бити постављен на tornelo.com)
 • Потребно је да се 15 минута пред почетак турнира прикључите zoom позиву са својим правим именом и да поделите екран (share screen). Не смете да имате отворен други прозор, нити било коју апликацију. Камера је потребно да показује ваше лице или да буде постављена са стране да се видите ви и компјутер. Микрофон треба да буде искључен. Забрањено је коришћење слушалица.
 • Резултати ће бити објављени на chess-results.com

Фер плеј

 1. Простор за игру дефинисан је као соба у којој играч има само уређај који користи за играње на мрежи. Играчи могу да користе рачунар или лап-топ током игре са веб камером. Није дозвољено коришћење било ког софтвера-апликације током играња.
 2. Играчи ће играти под надзором судије на Зоом платформи. Играчи могу да преузму инсталацију Зоом на следећем сајту
 3. Организатор има право да допуни прописе или да у датом тренутку донесе одлуку за ситуацију која се не помиње у прописима.
 4. Организациони одбор не сноси никакву одговорност за техничке проблеме који се појаве током партија.
 5. Играч може бити искључен због кршења правила Фер плеја одлуком главног судије. Прегледаће се све партије.
 6. Стабилност интернет везе одговорност је сваког играча.
 7. Платформа торнело има дугме “позови судију” доступно играчима. То дугме зауставља сат и једина сврха је да хитно позове судију. Злоупотреба дугмета након првог упозорења доводи до губитка партије.
 8. Сваки играч у обавези је да подели свој екран на зоом-у. Осим зоом-а и једне картице за торнело, ништа друго не сме да буде отворено (укључено) на рачунару. Сваки играч који се не придржава ових правила добиће службено упозорење преко Зоом-а приватне поруке и ако затечено стање не исправи (нпр. камера је усмерена да се види само чело), изгубиће партију и биће искључен са турнира.

			

Ostavite odgovor

Ваша мејл адреса неће бити објављена.

Ime *
E-pošta *
Veb mesto