64 играча матирала корону!

Категорни турнири за освајање II и I категорије као и титуле мајсторског кандидата протекли су у одличној атмосфери. Укупно 64 такмичара, колико и сама шаховска табла броји поља, борило се за освајање виших звања. У борби су учествовали такмичари различитог узраста, малишани рођени 2013. године па све то одраслих и искусних такмичара. Посебно истичемо турнир за освајање титуле мајсторског кандидата, као изузетно квалитетан и јак турнир са искусним и јаким играчима.

Турнир I категорника за освајање титуле мајсторског кандидата играо је 21 играч из 9 различитих клубова. После 9 изузетно борбених кола титулу су освојила само два такмичара. Турнир је красио фер плеј, борбе од 10 до 17 часова, велика концентрација и издржљивост свих играча. Било је задовољство посматрати приказани ниво игре. Самим тим, успех такмичара који је на крају остварен је знатно већи. Честитамо Ненаду Кубуровићу на освојеном првом месту и Браниславу Каиновићу на освојеном другом месту и титули мајсторског кандидата, као и Илији Ћопићу на освојеној медаљи.

Коначна табела и резултати по колима >>>

Турнир II категорника за освајање I категорије играло је 24 такмичара из 12 различитих клубова. Такмичење је било узбудљиво од самог почетка. Коначна табела и освојен број бодова говори да није било лако и да се одлучивало у последњем колу. После 9 одиграних кола по швајцарском систему, прво место освојио је Никола Лесковац из Новог сада, друго место са истим бројем поена Вукашин Радосављевић, треће место са 6 поена Константин Васиљевић. Категорију је још освојио и Урош Станимировић са 5.5 поена и то деобом од 4. до 9. места али бољим додатним критеријумима.

Коначна табела и резултати по колима >>>

Турнир III категорника за освајање II категорије играло је 19 играча из 6 различитих клубова. Млади играчи показали су да могу да се носе са старијим и искуснијим играчима. По пласману категорију је освојило првих пет играча и то: Михаило Ђорђевић са 8,5 поена, Марко Анастасијевић са 7,5 поена, Вук Радовић са 6,5 поена због бољих критеријума освојио је треће место, док је четврто место припало Милану Јовановићу, пето место и категорију освојио је Марко Јевтић са освојених 5 поена и најбољим критеријумима јер је делио од 5. до 8. места.

Коначна табела и резултати по колима >>>

Честитамо свим такмичарима на одличној игри и фер плеју! Захваљујемо се клубовима на оџиву и подршци, ово је заједнички успех!

Категорним турнирима, 64 играча матирала су корону!

Ostavite odgovor

Ваша мејл адреса неће бити објављена.

Ime *
E-pošta *
Veb mesto