Србија против Хонг Конга, Тајланда, Шпаније и Израела

Шаховски турнир онлајн против далеких земаља играће се 12. јула 2020. од 10:00 до 12:00 часова по српском времену. Наши репрезентативци имаће прилику да одиграју квалитетне партије против више од 100 другара из целог света.

Драго нам је што се сусрећемо са другачијим начином игре, приступом изучавања шаха, јер ће наши представници имати прилику да стекну неопходно искуство и науче нешто ново.

Трудићемо се да остваримо и добар пласман, али свесни смо да ће то бити јако тешко, јер знамо колико су зрели и како озбиљно шах играју вршњаци са истока.

Представљамо вам тимове који учествују:

caissa team.jp

Каиса Хонг Конг из Кине је шаховски клуб основан 2012. и држи обуку шаха у школама у просторијама клуба и индивидуално, за све узрасте и све нивое. Организатори су повремених шаховских турнира и других активности, укључујући тимске догађаје у иностранству, шаховске кампове и симултанке. Њихови ученици су државни прваци. Организатори су овог међународног онлајн турнира.

RedKnight.jpg

Црвени скакач је шаховски клуб из Бангкока са Тајланда. Оснивач је Ристе Менкиноски, ФИДЕ мајстор и тренер шаха. Имају више од 50 јуниора који редовно тренирају и њихов број сваког месеца расте. Направили су много државних Тајландских првака. Чланови клуба су играчи из више од 15 земаља.

Marlaxka-Xake-Elkartea.jpg

Хондарибиа Марлахка Хаке, Шпанија има главни клуб у регији Видасоа (север Шпаније). Ове године славе 40 година постојања. Часови за почетнике, децу и одрасле одржавају се у казину Захара. Екипе клуба учествују на неколико званичних екипних такмичења Шпаније. Током целе године организују више активности, не само у свом месту, већ и шире.

TCA hk pic.jpg

Шаховска академија Активна деца, Хонг Конг предводе два велемајстора са тимом уз више ФИДЕ тренера шаховске академије ТЦА и нуде најопсежнији и најпрогресивнији шаховски програм за полазнике свих узраста у Хонг Конгу. Основани су 2006. и пионири су у увођењу шаха у школе. Организују важне ФИДЕ турнире као редовна такмичења међуконтиненталне игре, симултанке и кампове. Захваљујући ресурсима за почетнике и неговање почетника и такмичара, ТЦА је помогла многим ученицима да заволе шах, постану међушколски и државни прваци и представљају Хонг Конг на великим турнирима.

jeruchess.jpg

Шаховски клуб Јерусалим из Израела је највећи шаховски клуб из Јерусалима који организује појединачне турнире и лиге. Клуб је члан Израелског шаховског савеза а екипе учествују у израелској шаховској лиги.

Vidikovac.jpg

​Први српски шаховски савез из Београда представљаће наши млади репрезентативци узраста од 12 до 18 година.

Срећно!

Ostavite odgovor

Ваша мејл адреса неће бити објављена.

Ime *
E-pošta *
Veb mesto