Србија у Русији

Шаховски турнир Бела лађа је турнир који се одржава традиционално већ 49 година. Последњих 5 година турнир се организује у Сочију, док је смештај у Путиновој резиденцији. Ове године учествује 100 тимова.

Руски Председник Владимир Путин званично се обратио свим такмичарима, организатору и пратиоцима и пожелео им све најбоље. Порука је објављена на званичном сајту Руског Председника. Прочитајте је на следећем линку >>>

Некада смо били сила у свету шаха, а свакако шаховску културу и даље држимо на завидном нивоу. Велика је част што су наша деца добила позив за ово престижно такмичење. Униформе које нам је спонзор обезбедио изгледају прелепо и са поносом можемо да кажемо да смо једна мала репрезентација, која свим срцем представља Србију међу 100 веома јаких и искусних екипа из целог света.

Чланови наше екипе (такмичење је за 2004. и млађе) једна су од најмлађих екипа и чине је:

  1. Стефан Живановић
  2. Ивор Кварантан
  3. Софија Миленковић
  4. Тамара Јанковић

Селектор: Марија Лукић

Свечаном отварању присуствовали су и ВМ Александр Морозевич и ВМ Евгени Најев селектор женске репрезентације који свако вече организују дружења и анализе партија на руском и енглеском језику. Деца су имала прилику и да одиграју симултанку на 100 табли против више руских велемајстора.

 

Ostavite odgovor

Ваша мејл адреса неће бити објављена.

Ime *
E-pošta *
Veb mesto