Сретење 2018.

У градској општини Раковица је одржан Сретењки шаховски турнир. Турнир су под покровитељством Градске општине Раковица организовали Шаховски клуб „Видиковац“ и Први српски шаховски савез, 16. фебруара 2018. у просторијама општине. На турниру су учествовали најбољи млади шахисти са Раковице који су претходно прошли квалификације. На 12 табли такмичило се укупно 24 такмичара и такмичарки, подељених у четири категорије. Турнир се играо по бергеровом систему, темпо игре је био 10 минута плус две секунде по играчу.
Учеснике турнира обишли су државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

Миличковић је похвалио најбоље раковичке шахисте напоменувши да су, осим што су добри у шаху, они добра деца и одлични ученици. Државни секретар У МУП-у који је и сам са Раковице, рекао је да је му је шах један од омиљених спортова и да је поносан што се један такав клуб какав је ШК „Видиковац“, налази баш у тој општини.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић честитао је младим шахистима на успесима које су остварили. Коцић је навео да ће Општина Раковица и у наредном периоду, у складу са својим овлашћењима и могућностима, наставити да помаже развој спорта, пре свега код деце. 

Председница Првог спрског шаховског савеза уручила је захвалницу и почасну чланску карту Милосаву Миличковићу, потврђеном пријатељу, док је захвалницу у име Општине Раковица примио председник Владан Коцић. Марија Лукић је рекла да јој је драго што се финале игра баш као Сретењски турнир у шаху – умном надметању, јер је то најбитнији датум за нашу земљу Србију, али и то што општина брине и помаже о своју талентовану и паметну децу.

Миличковић је са једним од млађух учесника, Вукашином Драшковићем, одиграо ревијалну партију која се завршила ремијем. Миличковић и Коцић су на крају турнира уручили пехаре, медаље и захвалнице победницима и учесницима.
На Сретењском турниру прво место у категорији девојчица освојила је Анисиа Савић, друго место је освојила Ана Савић, док је треће место припало Катарини Вучићевић. У конкуренцији дечака рођених од 2000. до 2003. године тријумфовао је талентовани Михаило Савић, вишеструки првак државе и учесник европских и светских такмичења. Друго место освојио је Димитрије Крстић, док је трећи био Филип Козомара. Прво место у конкуренцији дечака рођених од 2004. до 2007. године освојио је Слободан Јањић, друго место заузео је Вук Ивановић, док је трећи био Немања Павловић. У најмлађој групи дечаци рођени 2008. године и млађи, тријумфовао је Огњен Балабан, други је био Михаило Карпић који је рођен 2011. године и најмлађи је учесник финалног турнира, док је треће место припало Андреју Кнежевићу.

Резултати по колима и коначне табеле финалног турнира:

Галерија:

Ostavite odgovor

Ваша мејл адреса неће бити објављена.

Ime *
E-pošta *
Veb mesto