Резултати кадетског првенства Србије у организацији ПСШС

Кадетско првенство Србије у убрзаном шаху у организацији Првог српског шаховског савеза данас је одржано у ресторану Голф у Кошутањаку и тиме је званично почео са радом Први српски шаховски савез. Циљ Савеза је унапређење и развој шаховских удружења у нашој земљи, као и популаризација и промоција шаха међу младима.

Председник савеза, госпођа Марија Лукић истакла је да је догађај окупио преко 120 такмичара из целе Србије који су били подељени у 12 група узраста од 8 до 18 година. У млађим групама због превеликог интересовања и огромног броја учесника, играло се 7 кола, док су старији такмичари играли 5 кола на темпо игре од 15 минута по играчу.

Такмичење је повлачењем првог потеза свечано отворио господин Зоран Коцић, заменик председника ГО Савски венац, који је рекао да се захваљује организаторима на позиву за присуство овој спортској манифестацији, уз жељу да ова манифестација прерасте у традиционалну.

Такмичење је одлично организовано што потврђују и осмеси и изјаве деце и родитеља током целе манифестације. Марија Лукић захвалила се свим учесницима, посебно домаћину скупа, ресторану Голф, и обећала је да ће оваква организација бити и на следећим такмичењима која су у плану и да ће се заложити за унапређење рада шаховских удружења у Србији.

Галерија фотографија са свечаног отварања и из простора за игру:

Резултати по колима и коначне табеле:

Победници такмичења, освајачи медаља и пехара:

Komentari

  1. Никола 24. februara 2018. at 12:53

    Врхунска организација, свака част, деца су уживала!

Ostavite odgovor

Ваша мејл адреса неће бити објављена.

Ime *
E-pošta *
Veb mesto